Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 May 2019

Skavtski mesec zdravja

April je bil za skavte mesec posvečen zdravju.

Skavti so zdrava organizacija. S pomočjo skavtske vzgoje člani razvijajo veščine za zdrav in aktiven življenjski slog.

Iz široke palete aktivnosti so si skavti v aprilu po vsej Sloveniji izbrali aktivnosti namenjene gibanju in zdravi prehrani. Na družbenih omrežjih so predvajali 23 skavtskih vlogov z izzivi na temo gibanja. Po vsej Sloveniji se je zvrstilo več skavtskih pohodov, udeležilo se jih je 153 pohodnikov. V ljubljanskem parku Tivoli so imeli delavnico ravnotežja in koncentracije – Slackline. Organizirali so tudi delavnico na temo duševnega zdravja.

Za področje prehrane so pripravili skupinski izziv, ki so ga poimenovali Zaveza zdravih prigrizkov na skavtskih aktivnostih. Na dogodke in delavnice so povabili še strokovnjake s področja zdrave prehrane.

Krog vseh zdravih aktivnosti so sklenili z izdajo zloženke Zdrava prehrana in gibanje mladih, ki je na voljo za skavtske dogodke.

Za več lahko pokukate tudi sem.

Vir in foto: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

69384

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino