Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (1)
Datum objave: 11 Aug. 2020

Skozi igro do znanja s projektom LEVEL UP!

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo mesto (DRPD NM) sodeluje v Erasmus+ projektu LEVEL UP!, katerega namen je spodbuditi učitelje in ostale pedagoge, da v svoj način učenja vključijo igro. S projektom nagovarjajo k sodelovanju predvsem pedagoge, ki poučujejo tudi otroke in mladostnike iz neprivilegiranih skupin, na primer otroke migrantov, romske otroke in otroke s posebnimi potrebami

Pedagoge spodbujajo k uporabi igre pri učenju, tako da z njimi delijo delavnice, ki jih lahko pri pouku izvajajo skupaj z otroci, si izmenjajo mnenja in izkušnje, ter v sklopu projekta z ostalimi partnerji razvijajo metode dela skozi igro. Testirali so dve delavnici, in sicer s pomočjo Jane Može in Dubravka Mikača, ki sta del svojih poletnih delavnic namenila testiranju dveh iger.

Prvo igro z naslovom 'SECRET CUBES', je delil projektni partner, IES Bellaguarda (šola iz Altea, Španija). Igra je požela veliko dobrih odzivov tako pri otrocih, kot tudi pedagogih. Po mnenju mentorice Jane, je aktivnost otrokom spodbujala sluh, krepila koncentracijo, poglobljeno razmišljanje  ter skupinsko delo.

Druga igra, ki so jo testirali je bila 'PROF AID KIT'. Pripravili so jo partnerji  Mihai Eminescu - gimnazija iz Aleksandrije, Romunija. Otroci so se v igri morali skupinsko boriti za skupne nagrade, kar je prineslo pozitivne učinke pri sodelovanju znotraj skupin. 

Dobri odzivi iger so pokazatelji, kako univerzalna metoda je učenje otrok skozi igro, tako za namene vključevanje otrok, vzgoje medkulturnosti, spodbujanja strpnosti, kot tudi krepitve osebnih veščin. V sklopu projekta LEVEL UP!, DRPD NM skupaj s partnerji pripravljajo interaktivni MOOC, kjer bodo dostopne metode, različne igre in raznolik material za uporabo igre pri poučevanju.

Vir in foto: Društvo za razvijanje prostovoljnega dela Novo Mesto

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

67616

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino