Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Aug. 2020

Skupna akcija mreže za medkulturno sodelovanje

Mladinski center Dravinjske doline (MCDD) je partner v izvajanju programa Regionalnega stičišča NVO v savinjski regiji Novus, ki ga sofinancira Ministrstvo za javno upravo. V okviru mreže za spodbujanje medkulturnega povezovanja in sodelovanja je združil moči z Ljudsko univerzo Celje, ki izvaja projekt Socialna aktivacija albanskih žensk.

Udeleženke projekta so obiskale MCDD z namenom spoznavanja organizacije. Predstavljene so jim bile aktivnosti, ki jih mladinski center izvaja v projektu Socio večgeneracijski center, s poudarkom na tečaju slovenskega jezika.

Preizkusile so se tudi v vaji za urjenje spomina. Po predstavitvi programa Šol kreativnosti, so se dogovorile, da se bodo vključile v drugi termin Poletne šole kreativnosti v sklopu medkulturnega dne, na katerem je bila predstavljena albanska kultura. Vključeni mladi so jih naučili igro za spoznavanje "Zeleni krokodil", članica albanske skupnosti pa je mladim predstavila glavne značilnosti Albanije in Kosova ter albanski jezik. Mladi so se naučili pripraviti eno od različic tradicionalne jedi "flija" in se preizkusili v vezenju prtičkov s perlicami. Strokovna sodelavka Regionalnega stičišča Novus, Karmen Kukovič, je o skupni akciji mreže dejala: "Takšne aktivnosti so zelo pomembne za spodbujanje sprejemanja različnosti preko spoznavanja kultur, ki živijo skupaj v lokalni skupnosti."

Foto utrinki iz medkulturnega dne so na voljo tukaj.

 Vir in foto: Mladinski center Dravinjske doline

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

33697

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino