Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Apr. 2019

Skupnostno kvačkanje

Ob Dnevu za spremembe, vseslovenski prostovoljski akciji, ki je letos z namenom promocije prostovoljstva in povezovanja skupnosti potekal že 10. leto zapored, so v Pekarni Magdalenske mreže Maribor organizirali Skupnostno kvačkanje z No-Border craft.

Slogan letošnjega dneva je bil “odpravimo diskriminacijo”. V ta namen so povabili skupino No-border Craft, ki združuje prosilke za azil, osebe z mednarodno zaščito in aktivistke, ki skozi druženje ob kvačkanju gradijo socialno, solidarnostno mrežo med lokalnimi prebivalkami in migrantkami, ter si prizadevajo za krepitev moči in uveljavljanje znanj, izkušenj in poguma migrantskih žensk. Redno se srečujejo v Socialnem centru Rog in se tam ob kvačkanju, čaju in hrani pogovarjajo o institucionalnem rasizmu, migracijskih politikah, deportacijah, počasnih postopkih, zavrnjenih prošnjah za azil, slabih pogojih za življenje v azilnem domu, o nedostopnosti javnega prevoza, pomanjkanju denarja in ovirah pri iskanju stanovanj. 

Na Skupnostnem kvačkanju ob Dnevu za spremembe se je avtonomna, neformalna skupina uvodoma predstavila, potem pa so zbrani poprijeli za kvačke in bombažne trakove ter se medgenracijsko in medkulturno družili. Nastal je tudi posnetek, v katerem si lahko ogledate potek dogajanja v hitrejšem tempu.

Vir: Pekarna Magdalenske mreže Maribor
Foto: Gregor Salobir

 

 

 

 

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80319

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino