Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Apr. 2019

Slovenski dnevi knjige v Mariboru

Med 23. in 27. aprilom se bo v Mariboru odvil že 22. literarni festival Slovenski dnevi knjige v Mariboru, ki bo postregel z več kot sedemdesetimi literarnimi dogodki, zasnovanimi okoli letošnje osrednje festivalske teme - užitka.

Program festivala sestavljajo knjižni sejem s spremljevalnim programom na odprtem odru na Grajskem trgu, osrednje literarne in strokovne vsebine, povezane z letošnjo temo festivala, ter številne prireditve, razstave in knjižne akcije, ki se odvijajo na različnih prizoriščih v mestu.

V osrednjem delu festivalskega programa bodo na Literarni postaji Mariborske knjižnice gostili Andreja Rozmana - Rozo, pesnika, pisatelja, dramatika, igralca in prevajalca, ki poleg navdihujočega in pronicljivega ustvarjanja za mladino s svojo ironično humornostjo ter s kabaretsko poetiko meša in spreobrača pomene in večne resnice, s čimer pa preizprašuje svet in posameznika.

Festival bo postregel tudi z raznoliko ponudbo preddogodkov - obišči jih že sedaj!

Vir in foto: Mladinski kulturni center Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

54346

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino