Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 11 Jul. 2019

SNG Drama poziva mlade dramatičarke in dramatike

SNG Drama Ljubljana poziva mlade dramatičarke in dramatike v starosti do 30 let k sodelovanju pri 6-mesečnem dramskem laboratoriju.

Procesno zastavljeno razvijanje kratkih dramskih besedil bo izhajalo iz skupne izhodiščne teme, gledališki omnibus novonastalih besedil pa bo na koncu tudi bralno uprizorjen in objavljen.

Skupina piscev se bo na tedenskih srečanjih med oktobrom in aprilom najprej ogrela z različnimi (odrskimi in pisnimi) improvizacijami, nato razmišljala o dani temi skozi filozofsko-sociološki in teatrološki pogled, pisala, pisala, pisala, konstruktivno debatirala o nastajajočih dramah, pisala, pisala, pisala in bo pri tem deležna gostujočih dramaturških, jezikovnih, režijskih in igralskih komentarjev. Mentorica skupine bo dramaturginja in dramatičarka Simona Hamer. 

Prijavo s kratkim življenjepisom in dramsko besedilo (ali daljši reprezentativni prizor) pošljite do 30. septembra 2019 na elektronski naslov simona.hamer@gmail.com. Tudi vse odgovore na vprašanja boste dobili na tem elektronskem naslovu.

Komisija bo izmed prispelih prijav izbrala pet udeležencev.

Vir: SNG Drama
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

45387

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino