Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 05 Mar. 2020

Socialna pravičnost skozi oči mladih

20. februarja smo obeležili svetovni dan socialne pravičnosti. Na ta dan so v Centru eksperimentov Maribor (CEM) želeli opozoriti na socialne razlike med spoloma, izključenost manjšin in neenakost med družbenimi sloji ter druge probleme. Zato so organizirali razne delavnice in povabili mlade k soustvarjanju razstave z naslovom "Socialna pravičnost skozi oči mladih".

Razstavo so soustvarili z mladimi iz Andragoškega zavoda Maribor – Ljudske Univerze iz programa Projektno učenje mlajših odraslih (PUM-O), z učenci in učenkami Osnovne šole Pesnica, podružnica Pernica in učenkami Osnovne šole Leona Štuklja ter prostovoljci CEM.

Socialna pravičnost je zelo aktualna tema med mladimi, saj so jim v obdobju med zaključevanjem šolanja in iskanjem zaposlitve pravice velikokrat prikrajšane. PUM-ovci so na to temo pripravili zelo zanimiva in aktualna dela, ki opozarjajo na krivice, ki se dogajajo socialno šibkejšim, ženskam in pripadnikom drugačnih veroizpovedi. Videli smo, da si vsak socialno pravičnost razlaga nekoliko drugače, odvisno od lastnih izkušenj. Rdeča nit vseh del pa je, da želimo vsi ljudje biti obravnavani enako.

V CEM se zavedajo pomena mednarodnega dne socialne pravičnosti, saj, kot pravijo "spodbuja diskusijo v kateri lahko odkrijemo marsikatero težavo v družbi. S pogovorom ob otvoritvi razstave smo spoznali različna stališča in razmišljanja mladih in se dogovorili, da skupaj stopimo na pot k ustvarjanju boljše družbe."

Razstava bo na ogled do 20.3.2020. Vabljeni!

Vir in foto: Center eksperimentov Maribor

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

24744

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino