Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Sep. 2022

Šola ambasadorka Evropskega parlamenta

Izobraževalni program Šola ambasadorka Evropskega parlamenta (EPAS) je Vseevropski program, ki ga v Sloveniji organizira in koordinira Pisarna Evropskega parlamenta v Ljubljani, namenjen ozaveščanju in izobraževanju učiteljev in dijakov o Evropski uniji ter usposabljanju za aktivno državljanstvo. Program, v katerem lahko sodelujejo dijaki in njihovi mentorji, se v letošnjem letu v slovenskih srednjih šolah in dijaških domovih izvaja že sedmič. Lani je v njem sodelovalo 75 izobraževalnih ustanov, več kot 1000 dijakov in 150 mentorjev.

Cilj projekta je spodbuditi zavedanje o EU in evropski parlamentarni demokraciji ter mladim približati znanje o delovanju Evropske unije in Evropskega parlamenta. Preko različnih aktivnostih bodo mladi in njihovi mentorji odkrivali, kaj pomeni biti evropski državljan, prednosti članstva v EU v vsakdanjem življenju, vlogo Evropskega parlamenta in drugih institucij v odločevalskem procesu ter pomen aktivnega državljanstva za prihodnost EU

Sodelujoči dijaki in dijakinje prejmejo naziv ambasador(ka) Evropskega parlamenta, v kolikor v okviru projekta EPAS s svojimi mentorji  skozi šolsko leto predelajo nabor z EU povezanih vsebin, pripravijo informacijsko stojnico in vsaj en dogodek, namenjen seznanjanju vrstnikov na šoli z EU in z njo povezanimi temami, ter izpolnijo druge naloge projekta.

Več o samem programu, dejavnostih, pogojih in prijavi najdete na naslednji spletni strani. Za vse dodatne informacije ali pojasnila v zvezi z izobraževalnim programom se lahko obrnete na Majo Mezeg (maja.mezeg@ipm-institut.si).

Vir: Evropski parlament v Sloveniji

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

48493

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino