Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Dec. 2021

Šola za šolo Vol. 2

Po lanskoletni uspešni izvedbi projekta, se tokrat vrača Šola za šolo Vol. 2.

Šola za šolo je projekt, ki mlade nauči določenih kompetenc, ki jih potrebujejo v šoli, a jih tam ne pridobijo. Pri Mladinski zvezi Brez izgovora želijo mladim te kompetence približati skozi metode neformalnega učenja ob naslavljanju njihovih potreb in jih na ta način opolnomočiti z življenjskimi veščinami.

Na dogodke so povabili predavatelje in trenerje, ki bodo izvedli tri brezplačne online dogodke in 2 dogodka v živo. 
Prijava na dogodke je možna na povezavi.  Število mest je omejeno! Povezavo na zoom dogodek prejmete na e-mail naslov, dan pred dogodkom.

DODATNI OPISI DOGODKOV:

I. SKRIVNOSTI UČENJA Prvi dogodek so naredili z namenom, da bi se osnovnošolci in srednješolci spoznali: Kaj je učenje? V kakšnih oblikah ga poznamo?  Pomen učenja za posameznika in družbo ter zakaj je pomembno hoditi po znanje v šolo? Kako se človek uči (nabor teorij, kako dojemamo učenje) Razlika med aktivnim in pasivnim učenjem, tehnike učenja in pripomočki, ki jih lahko uporabljamo pri učenju.

II. SKRIVNOSTI EXCEL-A Drugi dogodek je nastal z namenom, da bi vsaj malo obvladali računalniško orodje, ki ga uporabljamo v šoli za pripravo seminarskih nalog, predstavitev, referatov, itd. Excel nam lahko pomaga tako pri spremljanju različnih statističnih podatkov, pripravi vizualno privlačnih predstavitev podatkov, služi pa tudi kot praktično orodje pri spremljanju mesečnih dohodkov in odhodkov (štipendija, žepnina..). S študenti, ki imajo zaradi faksa še nekaj praktičnih izkušenj s tem orodjem, bomo pripravili dogodek, kjer bodo delili svoje izkušnje in life-hacke.

III. SKRIVNOSTI GOOGLE-OVIH STORITEV
Tretji dogodek je namenjen predstavitvi uporabe drive-a in vseh funkcij, ki se skrivajo znotraj te platforme ter kako lahko s pomočjo teh orodij olajšamo delo v paru in v skupini. Google drive ti lahko služi za lažje deljenje dokumentov s prijatelji, v google doc lahko z lahkoto seminarsko nalogo pišete s sošolcem skupaj, google form ti lahko pomaga pri enostavnih (pa tudi zabavnih) anketah, google jamboard pa ti služi kot virtualna whiteborad, ki lahko popestri vsak zoom sestanek.

Projekt je rezultat sodelovanja lokalne enote Brez izgovora Obala in lokalne enote Brez
izgovora Postojna.

Vir: Mladinska zveza Brez izgovora

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

44141

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino