Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Jan. 2021

Soustvarjanje družabne igre

Novembra in decembra sta Zavod Voluntariat in Zavod Dice organizairala cikel delavnic z namenom soustvarjanja družabne igre. Skupaj z udeleženci so ustvarili družabno igro v »Natisni in Igraj« obliki, ki bo kmalu dosegljiva prostovoljcem, mladinskim delavcem in mladinskim organizacijam.

Namen delavnic in družabne igre je bil, da na nov, igriv in inovativen način prikažejo glavne prednosti in kompetence, ki jih udeleženci lahko dobijo preko udeležbe na mednarodnih prostovoljskih aktivnostih. Na uvodni delavnici so predstavili glavne dele razvoja iger in pomembnost jasne usmeritve pred izdelavo koncepta. Preko različnih metod so dobili ključne informacije, ki so pomembne pri razvoju igre, ki bo reševala določene izzive pri naslavljanju mladih, potencialnih mednarodnih prostovoljcev. Po vsaki delavnici so dobivali zabavno domačo nalogo, ki jim je približevala specifiko soustvarjajnja iger. Udeleženci so se seznanili z osnovnimi pojmi igrifikacije in se naučili nekaj temeljnih mehanik, da lahko sami, soustvarjajo igro tudi po zakljucku delavnic. Na tretji delavnici so preko različnih metod pripravili raznolike osnutke, ki so služili kot osnova za končno igro.

Delavnice sta vodili:

Maja Milavec, ki vodja razvoja pri založbi Value Add Games in je specializirana za razvoj in izdajo družabnih iger. Samostojno in s sodelavci je razvila že več kot 20 družabnih iger in sodelovala pri razvoju več kot 50 iger. Po izobrazbi je psihologinja in izkušena predavateljica ter izvajalka delavnic.

Urška Hartman, ki je oznavalka iger in članica strokovne delovne skupine na poljski univerzi Kazimierz Wielki “GAMEDEC: Game Studies & Design” in izkušena vodja delavnic ter dolgoletna sodelavka na področju mednarodnega prostovoljstva. 

Delavnice so potekale v okviru projekta »Lahkih nog naokrog! Spoznaj mednarodno prostovoljstvo«, ki ga sofinancira nacionalna agencija MOVIT iz programa ERASMUS+.

Vir: Zavod Voluntariat 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97152

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino