Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Apr. 2019

Spletni portal NE/JA razbija mite

Spletni portal NE/JA se osredotoča na preverjanje dejstev v času kampanje za volitve v Evropski parlament. Preverja trditve, ki se širijo tekom kampanje, razbija mite in pojasnjuje manj znana dejstva v zvezi z EU. Portal NE/JA objavlja tudi sorodne vsebine partnerskih medijskih hiš.

Razdeljen je v tri sklope: prvi je namenjen preverjanju pravilnosti izjav in trditev, ki se v času pred volitvami v Evropski parlament in do oblikovanja evropskih institucij v novem mandatu pojavljajo v javnem prostoru ter imajo širši, družbeno-relevanten odmev, drugi "razbija" mite, povezane z delovanjem evropskih institucij, v tretjem sklopu pa so zbrana zanimiva dejstva o EU.
Na spletnem portalu NE/JA boste izvedeli ali je res, da lahko Slovenija vpliva na zakonodajni postopek v EU že v uvodni fazi, pred predlogom Evropske komisije, ali drži, da so v Ilirski Bistrici izredne razmere zaradi povečanega števila nezakonitih prestopov zunanje meje EU ter ali je Slovenija res izkoristila zgolj 20% evropskega denarja.


Če vas zanimajo dejstva o EU, si jih preberite tu.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

47983

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino