Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Jan. 2021

Spoznavajo svet gluhih in naglušnih

Mladinski center Dravinjske doline v sodelovanju z Medobčinskim društvom gluhih in Naglušnih občin Slovenske Konjice, Vitanje in Zreče izvaja spletne delavnice »Spoznajmo slovenski znakovni jezik«.

Mentorica, tolmačica slovenskega znakovnega jezika z dolgoletnim stažem, Marija Koser, na delavnicah predstavlja svet gluhih in naglušnih.

Udeleženke in udeleženci tako spoznavajo, kaj pomeni gluhota in naglušnost, kako živijo osebe z izgubo sluha in s katerimi težavami se srečujejo, kako se izobražujejo in kakšne pravice imajo.

Spoznali pa bodo tudi enoročno in dvoročno abecedo ter osnovne kretnje slovenskega znakovnega jezika.

Vir: Mladinski center Dravinjske doline 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

20055

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino