Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 04 Mar. 2020

Sprostitev mladih v Mladinskem centru Prlekije

Za sprostitev mladih je bilo v Mladinskem centru Prlekije (MCP) vedno poskrbljeno. Sprostitvenih srečanj z vadbo joge se udeležuje vedno več mladih, ki zaradi hitrega tempa življenja že nujno potrebujejo neke "ventile". Izvajajo delavnice joge  in jim s tem pomagajo, da se poglobijo v svojo notranjost ter vedno najdejo podporo, ko jo potrebujejo.

Z jogo se mladi naučijo, kako strpno prenašati spore in ovire. Med somišljeniki so vedno našli ustrezno podporo, ljubezen in sočutje, ki jih je podpirala v razvoju lastnega jaza. S pomočjo joge se naučijo spoštovati svoje telo in ga tudi poslušati. Z določenimi jogijskimi položaji si lahko pomagate, če ste v življenju nesrečni ali vas je strah. Pogum vam bo okrepil na primer položaj leva, položaj bojevnika je za ravnotežje, za nožne mišice položaj polmeseca.

"Tudi mladi si morajo v današnjem napornem času vzeti čas zase. Edino tako lahko najdejo pot do sebe in notranjega miru. Jogijske spretnosti lahko uporabite tudi drugje v življenju. Uporabite jogijsko tehniko sproščanja med izpitom ali stresno situacijo. Pri druženju uporabijo potrpežljivost, ki jo joga krepi. To lahko dosežejo z aktivnim vključevanjem v dejavnosti, ki jim nudimo v MCP-ju saj je namen delovanja centra tudi skrb za sprostitev mladih," so mnenja v Mladinskem centru Prlekije. Mladim še sporočajo: "Vzemite si čas zase, prekinite tempo stresnega življenja in ujemite svoj naraven ritem." Sami pravijo, da se tega načela v Mladinskem centru Prlekije vedno držijo in skrbijo za sprostitev mladih.

Vir in foto: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

11656

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino