Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Dec. 2021

Srečanje in pogovor z evropskimi poslanci

Mladinski center Prlekije - Pokrajinski center NVO, socialno podjetje je v ponedeljek, 20. decembra 2021, organiziral srečanje in pogovor s poslanci EU. Srečanje bi potekalo v živo, na centralnem sedežu organizacije na Spodnjem Kamenščaku v Prlekiji, pomurski regiji, vendar so ga zaradi zdravstvene situacije preusmerili na digitalno področje. Na sam pogovor je bilo povabljenih vseh osem EU poslancev iz Republike Slovenije,  štirje so se zaradi nujnih obveznosti opravičili, sodelovali pa so: Ljudmila Novak, Franc Bogovič, Klemen Grošelj in Milan Zver. Srečanje je potekalo v okviru realizacije projekta rEUral, ki ga na nacionalni ravni koordinira Mreža Mama, v lokalnem in regionalnem obsegu pa je aktivnosti prevzel Mladinski center Prlekije, pod vodstvom projektnega koordinatorja, prizadevnega mladinskega delavca Miha Seliča iz Ljutomera. Namen srečanja je bil mladim približati strukture Evropske unije in predstavitev ukrepov, ki vsakodnevno vplivajo na naša življenja.

V uvodu se je vsak evropski poslanec predstavil, opisal je svojo vlogo v parlamentu EU ter pobliže opisal delo evropskega poslanca. Predstavitev je bila zanimiva in poučna, sledila so vprašanja na srečanju prisotnih. Mladi so povprašali, kako ključno je podeželsko okolje za kakovost našega bivanja, kakšni so načrti za Slovenijo glede digitalizacije, kateri vse projekti so namenjeni za mlade in kakšna sredstva so na voljoin kakšni so cilji, da bi čim več nagovarjali mlade, da bi se v čim večjem številu opravili na pihajoče se volitve. Bil je podan tudi predlog, da se naj vzpostavi kvota tudi za mlade in podobno. Sledili so odgovori ter debate o posameznem področju delovanja.

Poudarek je bil na Mednarodnem letu mladih, prišlo je tudi do pogovora o bližajočih se volitvah in prepomembni vlogi mlade populacije pri vključevanju v volilna opravila, saj se gre za prihodnost in v prvi vrsti za sedanjo mlado populacijo in njihov bodoči način življenja. Poslanci so prisotnim priporočili, da se vseh volilnih opravil ter samih volitev v čim večji meri zelo aktivno in množično udeležijo. V pogovoru so sodelovali tudi dijaki 2. letnika gimnazije Franca Miklošiča s profesorjem Alešom Kustercom na čelu, kot tudi mladinski delavci iz Mladinskega sveta Ljutomer in Mladinskega centra Prlekije ter ostali zainteresirani mladi iz pomursko-štajerskega območja.

Dejavnost MCP-ja skozi daljšo časovno obdobje odločno in konstantno podpira Urad Republike Slovenije za mladino, ki tako omogoča njegovo vsebinsko raznoliko dejavnost lokalnega, regijskega, nacionalnega in mednarodnega obsega, kljub že dlje časa trajajočim kriznim razmeram zaradi Covida 19.

Vir: Mladinski center Prlekije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

65743

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino