Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Dec. 2021

Srečni mladi za srečno družbo

Na včerajšnjem letnem nacionalnem posvetu je potekalo tudi delo v 12 skupinah, kjer so vodje mladinskih centrov, vodje organizacij in tisti, ki delajo z mladimi razmišljali o prihodnosti mladinskega sektorja in mladinskega dela. Po zaključnem skupinskem delu je bilo glasovanje in med prvimi petimi izglasovanimi predlogi ukrepov so bili:


- Srečni mladi za srečno družbo - Mladim zagotoviti podporni sistem (mladinsko delo) za osebni in profesionalni razvoj. 

- Manj individualnosti - več sodelovanja in spodbujanje sodelovanja in solidarnosti kot odgovor na pretiran individualizem. 
-  Participacija mladih v družbi - celostni pristop k opolnomočenju mladih.
- Stabilnost NVO z javno financiranimi trajnimi zaposlitvami - stabilnost NVO z učinkom trajnega zaposlovanja v NVO, financirana iz javnih sredstev.
- Krepitev skupnosti in skupnostnega dela - mentoriranje ideje mladih, odziv na konkretne potrebe skupnosti in izvajajmo 'udarniške akcije"
Predlogi so zapisani v trenutni obliki, z delom v manjših skupinah pa so nastali konkretni predlogi, ki jih bo Mladinski svet Slovenije zbral in skupaj z mladinskim sektorjem nagovarjal odločevallce za boljšo prihodnost delovanja organizacij v mladinskem sektorju. 
Da pa niso pozabili na sproščeno druženje, je bil organiziran tudi mladinski kviz  z Dinom Kapetanovičem o zgodovni mladisnkega sektorja, poznavanju mladih in slikovnem prepoznavanju. Bilo je zabavno in poučno ter na nek način pregled stanja in poznavanja sektorja. 
Vir: uredništvo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22954

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino