Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 May 2019

Štafeta sk8aj s srcem

Zaključuje se 730 km dolga štafeta po Sloveniji, ki traja od 20. maja. Vozniki skejtov bodo pot zaključili v Kopru.

Gre za desetdnevno dobrodelno akcijo, ki letos poteka po celi Sloveniji – od Kopra do Kopra - in zbira sredstva za otroke in socialno ogrožene družine. Ekipa in skejtarji iz vse Slovenije si bodo podajali štafeto, ki bo obkrožila Slovenijo in združila dobre ljudi za dober namen. Pot bodo pospremili ljudje, ki jim ni vseeno, da so otroci, ki jih srečujemo vsak dan, potisnjeni v težke in nehumane razmere.

"Ker tudi dogajanje na ulici lahko spreminja svet na bolje," pravi Tomaž, ki meni, da “če lahko skejtamo zase, lahko to počnemo tudi za druge”. Dobrodelni skejtarji so konec leta 2018 iz gibanja razvili Humanitarno društvo Sk8aj s srcemki združuje skejtanje in dobrodelnost.

Humanitarno društvo Sk8taj s srcem zbira sredstva za otroke in družine, ki jih življenjske razmere marsikdaj potisnejo na družbeni rob. Zbrana sredstva bodo namenili za pomoč družinam v stiski iz vse Slovenije pod okriljem projekta Veriga dobrih ljudi, humanitarnega projekta ZPM Ljubljana Moste-Polje.

Dogodek poteka pod častnim pokroviteljstvom predsednika Republike Slovenije Boruta Pahorja.

Če bi želeli pomagati tudi vi, si preberite kako.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: sk8ajssrcem FB - Saša Huzjak

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

96001

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino