Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 14 Apr. 2022

Stanovanjska jamstvena shema za mlade

Državni zbor Republike Slovenije je na 99. izredni seji prejšnji teden potrdil zakon o stanovanjski jamstveni shemi za mlade, ki prinaša rešitve za stiske mladih in mladih družin na področju stanovanjske problematike. Zakon prinaša večjo dostopnost stanovanj za mlade in za mlade družine, kar zagotavlja socialno varnost in dostojanstvo posameznika.

Zakon tako prinaša vzpostavitev stanovanjske jamstvene sheme za mlade v vsakoletni višini 300 milijonov evrov do konca leta 2032, s katero bo izdano jamstvo za posojila pri bankah za mlade do 38 leta starosti in mlade družine, ob prvem reševanju stanovanjskega problema. Jamstvo bo lahko izdano za posojila v višini do 200.000 €, z ročnostjo do 30 let. Mlada oseba bo morala ob tem sama priskrbeti 20% glavnice posojila in posojilo zavarovati s hipoteko. Za prvo reševanje stanovanjskega problema štejejo prvi nakup, prenova ali dograditev stanovanjske nepremičnine in rekonstrukcija ali sprememba namembnosti stanovanja.

Vir: gov.si

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

23877

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino