Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Feb. 2021

Ste se že odpravili na lov za zakladom?

Igra Geolov ali po angleško Geocaching je pustolovščina, ki se je lahko lotiš povsod po svetu. Dovolj je, da si preko Play Store ali App Store preneseš Geocaching aplikacijo in dogodivščina se lahko prične.

Aplikacija Geocaching je brezplačna, njena nadgradnja v Premium pa je plačljiva. A že osnovna verzija ti ponuja krasne možnosti za potep po krajih, ki jih želiš spoznati. Ali pa te zanima zgodovina ali znamenitosti tistih krajev in mest, ki jih že dobro poznaš. Lov za zakladom je najboljši v dvoje, zato na pot vzemi prijatelja ali prijateljico in pot pod noge.

Najboljše pri lovu na zaklade je to, da je igra zabavna, da si ves čas na svežem zraku in v družbi ljudi, ki te imajo radi. No, lahko pa si vzameš čas samo zase in se na lov odpraviš sam_a. Pri vsem tem pa je super tudi to, da si ves čas v gibanju, saj se moraš za zaklad potruditi in včasih zlesti na kakšen hrib. Lahko pa, da te bo zaklad pričakal kar na sprehodu po parku. Kdo ve, mogoče celo v okolici tvojega doma.

Aplikacija pa ti ponuja tudi namige, če ti zaklada slučajno ne uspe najti. To je lahko tvoj skriti joker, da uspešno poloviš vse zaklade. Kul, a ne?

Za tiste, ki ste bolj kreativne sorte, pa igra Geolov omogoča, da postanete njeni soustvarjalci. Če meniš, da bi bili zakladi v tvojem kraju lahko pogosteje naseljeni, se aktiviraj in najdi najbolj skrite kotičke, ki bodo geolovcem v izziv. To je storila tudi ESE prostovoljka, Mladinskega centra Zagorje ob Savi, Miriam iz Španije, preden se je vrnila v svojo domovino in tudi tako v Zagorju pustila svoj pečat in še več malih zakladov za geolovce. Te zanima, kako igra Geolov izgleda na terenu? Te mika poiskati prvi zaklad?

Hitro prenesi aplikacijo in naj se lov prične!

Vir: Mladinski center Zagorje ob Savi

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

85478

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino