Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Jan. 2021

STEM delavnice

STEM (science, technology, engeneering and mathematics) izobraževanje pomaga otrokom, da lažje obvladajo in razumejo šolsko gradivo ter razvijejo svoje logično in kritično razmišljanje. V nadaljevanju preberite izkušnje prostovoljke Midhete Bašić, ki izvaja STEM delavnice iz kemije in biologijeMladinskem centru Idrija.

»Ko sem prišla v Idrijo na izmenjavo v MCI, sem želela začeti lasten projekt. Odločila sem se  organizirati STEM delavnice iz kemije in biologije. Zdelo se mi je, da je to odlična priložnost, da se otroci učijo skozi eksperimente in igro. Danes, ko smo blizu konca delavnic, lahko rečem, da sem zelo ponosna na svoje udeležence, ker mi je še vedno neverjetno, koliko so se naučili, čeprav nihče od njih v šoli še nima kemije. Na začetku smo delavnice organizirali v MCI, ampak kasneje, ko se je vse zaprlo, pa smo se dobivali preko spleta.«

Več o STEM delavnicah si lahko preberete tukaj

Vir: Mladinski center Idrija
Foto: Midheta Bašić

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

85668

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino