Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 Sep. 2022

Stična mladih 2022

Stična mladih je enodnevni festival katoliške mladine, ki se vsako leto odvija na tretjo soboto v septembru pri cistercijanskem samostanu v Stični. Dogodek, ki ga organizira Katoliška mladina je letos že 41. po vrsti in bo potekal v soboto, 17. septembra 2022.

Dogajanje vsako leto poteka pod drugim geslom, s katerim želijo spodbujati mlade. Letošnje geslo je “Izberi vihar,” s katerim želijo mlade spodbuditi, da stopijo iz cone udobja in jih opogumiti, da jih ne bo strah. Geslo je vzeto iz svetopisemskega odlomka iz Matejevega evangelija (Mt 14, 22-33).

Dogajanje na Stični mladih je vsako leto zelo pestro. Začne se z uvodnim programom in nadaljuje s sveto mašo. Popoldne je čas za različne delavnice. Letos bodo udeleženci lahko izbirali med dvaindvajsetimi, od pričevanj (med njimi tudi pričevanje zakoncev Štremfelj, ki sta kot prva zakonca osvojila Mt. Everest), do pogovorov o aktualnih temah in problematikah, plesa in številnih drugih. Zagotavljajo, da bo vsak našel nekaj zase. Vmes se bo odvil tudi športni turnir v odbojki, nogometu in košarki. Čez cel dan bodo na ulici organizirane različne aktivnosti in stojnice, kjer se bodo predstavile številne organizacije. Festival se zaključi s slavilnim koncertom Stična benda.

Več o dogajanju, vsebini, kako v Stično in o nakupu vstopnic si lahko preberete na spletni strani Stične mladih. V trgovini na spletni strani je na voljo tudi Stična merch.

Dogajanje lahko spremljate tudi na Instragramu @sticnamladih in Facebooku Stična mladih.

Vir: Katoliška mladina

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

38371

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino