Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 27 May 2019

Štipendije za člane Univerze v Ljubljani

Za študijske programe so na voljo tri štipendije Univerze v Ljubljani za naslednje šolsko leto.

Štipendija Milana Lenarčičaštipendija Knafljeve ustanove in Likarjev sklad.

Univerzitetna ustanova inženirja Lenarčič Milana je bila ustanovljena na podlagi njegove oporoke, kot ustanova s splošno koristnim in trajnim namenom. Obsega tako podeljevanje štipendij študentom Univerze v Ljubljani z nadpovprečno nadarjenostjo. Namenjena je kritju stroškov študija, člankov v strokovnih in znanstvenih publikacijah, udeležbe na študentskih seminarjih in srečanjih ter drugih študentskih aktivnostih, povezanih s študijem ter kritju življenjskih stroškov.

Namenjena je študentom Univerze v Ljubljani, ki dosegajo nadpovprečne študijske rezultate in so vpisani v študijske programe druge ali tretje stopnje ali v četrti letnik enovitih študijskih programov. Za štipendijo lahko zaprosijo oziroma kandidirajo študenti s povprečno oceno najmanj 9,0 na predhodni stopnji študija.

Pravilnik o dodelitvi štipendij, razpis za štipendije Univerzitetne ustanove ing. Lenarčič Milana 2019/2020 in prijavni obrazec 2019/2020 tukaj.

Štipendija Knafljeve ustanove je namenjena spodbujanju podiplomskega študija diplomantov Univerze v Ljubljani, ki se vpišejo na magistrski ali doktorski študij na visokošolskih ustanovah na Dunaju. Dodeli se za eno študijsko leto, in sicer v obliki plačila stanarine za bivanje v Knafljevem domu ali domu Korotan na Dunaju. 

Za štipendijo Knafljeve ustanove lahko zaprosijo diplomanti ene od fakultet Univerze v Ljubljani, ki imajo povprečno oceno 8 ali več in ob poteku roka za vložitev prošnje za štipendijo še niso dopolnili 30 let. Izjemoma lahko upravni odbor (kuratorij) ustanove podeli štipendijo tudi kandidatu z nižjo povprečno oceno, če obstajajo za to utemeljeni razlogi. Več informacij o štipendiji Knafljeve ustanove tukaj.

Likarjev sklad je namenjen nadpovprečnim študentom Univerze v Ljubljani, ki se želijo na Tehniški univerzi München izobraževati na področju inženirskih ved. Štipendije se lahko podelijo študentom vseh strokovnih področij inženirstva ter Medicinske fakultete na dodiplomskem in podiplomskem nivoju Univerze v Ljubljani. Na dodiplomskem nivoju morajo kandidati na Univerzi v Ljubljani opraviti prve tri letnike študija. Starostna meja za kandidate je 30 let (za asistente, doktorande in postdoktorande 35 let).

Več o štipendiji Likarjevega sklada glejte tu.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

15156

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino