Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 29 Aug. 2019

Študenti iz ZDA v Idriji

Mladinski center je pravo mesto, kjer mladim pomagajo premostiti vrzeli med znanjem, pridobljenim v formalnih oblikah izobraževanja, in znanjem, ki ga potrebujejo za življenje – in ravno na to se osredotoča tudi projekt United Skills Academy, ki je finančno podprt s strani ambasade ZDA v Sloveniji. Projekt so nadgradili z dvodnevnim obiskom ameriških študentov, ki preko organizacije ASEF opravljajo poletno pripravništvo v Sloveniji.

V Idriji so se nastanili v MC hostlu in spoznavali Idrijo, vojskarsko planoto ter njune kulinarične presežke. Zvečer so na dogodku Te mika USA? predstavili zgodbo mladinskega centra in prisluhnili Matevžu Šlabniku, ki je predstavil delovanje Društva Idrija 2020. Ameriški študenti so s predstavnico ASEFa predstavili delovanje organizacije, svoje zgodbe in opravljanje študijske prakse v Sloveniji. Za konec je Idrijčan Luka Lapajne predstavil še svojo izkušnji v ZDA. Dogodek so sklenili s pogostitvijo in koncertom rock skupine Joe F. Doe. S svojim obiskom jih je počastila tudi predstavnica ameriške ambasade in glede na slišane predstavitve pohvalila naše dosedanje delo in sodelovanje.

Projekt je pripomogel tudi k temu, da ameriški študenti v času svoje prakse ne bodo obiskali le Ljubljane in Bleda, ampak so spoznali tudi Idrijo, s svojimi zgodbami, znamenitostmi in priložnostmi.

Vir in foto: Mladinski center Idrija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

61459

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino