Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 18 Feb. 2019

SubArt vabi v Šolo odprtih vrat

SubArt tudi letos izvaja projekt Šola odprtih vrat, ki ga sestavljajo brezplačna, zanimiva ter družbenokritična predavanja in delavnice za mlade.

Delavnice se dotikajo vizualne, intermedijske in likovne umetnosti, predavanja pa zajemajo aktualne politične, družbene in socialne probleme, ki se dotikajo vseh nas.

V Šoli odprtih vrat se bodo letos posvetili izobraževanju zainteresiranih mladih posameznikov in skupin, za delo na področju kulturne ustvarjalnosti. Pozornost bodo namenili razvijanju določenih kadrov, ki so pomebni in nepogrešljivi del na raznih kulturnih prireditvah. 

Pod strokovnim vodstvom bodo razvili skupine za multimedijsko dejavnost (foto, video in audio) in menedžment. Vsak program bo zajemal teoretični del z raznimi predavanji izkušenih strokovnjakov s področja kulturnega ustvarjanja, ter praktični del z delom na raznih prireditvah v mestu Kranj.

Med drugim boste lahko spoznali:

  • kako ogranizirati koncert, festival ali turnejo bendu (zakonodaja, možni viri financiranja, izvedbe, marektinga, bookinga, glasbenega menedžmenta itd.,
  • osnovna pravila fotografije in filmskega jezika, se spoznali z različnimi tehnikami, naučili praktičnega dela s fotoaparatom in videokamero ter osnove postprodukcije,
  • teorijo zvoka, osnovne tehnike ozvočevanja, delovanje zvočnikov, mikrofonov,
  • Matej Gobec, producent/audio inženir, bo predaval o produkciji, snemanju in modernem poteku dela pri kreiranju glasbe.

Cilj projekta je vključiti, spodbuditi in povezati nove generacije mladih, audiovizualnie umetnike in bodoče organizatorje v kolesje lokalnega kulturnega dogajanja.

Delavnice so brezplačne, potrebne pa so predhodne prijave na info@subart.si. Prijavite se lahko do 1. marca. 

Več o programu in terminih najdete na njihovi spletni strani. 

Vir: SubArt

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71519

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino