Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 20 Aug. 2019

Tabor mladih družin 2019

Pod okriljem Združenja slovenskih katoliških skavtinj in skavtov že nekaj let poteka Tabor družin. To je tridnevni dogodek, namenjen družinam, ki želijo aktivno preživeti čas v naravi, v letošnjem letu pa je poudarek tudi na duševnem zdravju posameznika. Na vsakem od taborov se običajno zbere okrog 50 udeležencev. 

Tabor družin je potekal pri Skavtskem okoljskem centru Kočevski Rog, od 12. do 14. julija. Za udeležence je bila to nova izkušnja. Ko so se odločali za tabor družin, niso vedeli, v kaj se podajajo. Niso skavti in šli so prvič, imeli pa so se odlično!

Udeleženec tabora je izkušnjo strnil z besedami: »V srcu nam še vedno odmeva mirna narava, prijetni voditelji, odličen program. Za otroke in za starše. Otroci so raziskovali naravo, z odprtimi usti spremljali zgodbo, ki je bila rdeča nit vikenda in komaj čakali, da bodo spet lahko priklicali Erazma in potepuha. Starši smo imeli veliko časa za pogovor. Drug z drugim. Med seboj. Z zanimivimi gosti. Zvečer, ob ognju … Za izzivalne teme smo zelo hvaležni – kako iščemo pravo mero v življenju, kako otrokom spregovoriti o spolnosti, kako graditi svojo in otrokovo samopodobo.« 

Na taboru so jedli »skavtski twist«, razvijali veščine preprostosti in medsebojnega sodelovanja. Otroci so si najbolj zapomnili, da so v gozdu izdelali sulice in lovili divjo žival! Dež jih ni motil in kot je ugotovil duhovni asistent tabora, Peter Kokotec: »Gospod nam je pošiljal dež le med obroki, da smo se še bolj stisnili skupaj in gradili pravo skupnost. Kot doma, ko se družina zbere pri mizi.« Hvaležni udeleženci tabora družin so sklenili, da je bila to čudovita izkušnja, s čudovitimi prijatelji in da pridejo spet! 

Vir: Združenje slovenskih katoliških skavtinj in skavtov
Foto: Primož Gašperič

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

25540

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino