Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Aug. 2022

Taborniki na Evropski skavtski konferenci

Že 21. Julija smo se trije delegati (Gašper Kristanec, Urban Lečnik Spaić in Primož Pungartnik) Zveze tabornikov Slovenije odpravili na Evropsko skavtsko konferenco v Rotterdam. To je srečanje predstavnikov članic WOSM in WAGGGS evropske regije, na katerem poteka odločanje o glavnih odločitvah za prihajajoče triletje in volitve evropskega skavtskega komiteja. Dogodek traja od 22. do 27. julija na Nizozemskem.

Po 19 urah vožnje prispeli na cilj

Prvi dan smo se z avtobusom odpravili na pot, tekom katere smo šteli ure in ne kilometrov, saj je trajala 19 magičnih ur. Na našo srečo ponoči in na Nizozemskem temperature niso tako visoke kot pri nas čez dan. Po registraciji naše delegacije smo se odpravili na pot do hotela, srečali pa smo že ogromno tabornikov in skavtov iz cele Evrope, zato nismo imeli kaj dosti prostega časa.

Kaj se dogaja na konferenci?

Drugi dan smo se ob 8.45 odpravili do kongresnega centra De Doelen, kjer so potekale seje in delavnice čez cel dan. Govora je bilo o preteklem triletju ter o poročilih, kaj vse se je zgodilo, in o prihodnosti ter strateškem planiranju, predstavitvi regionalnega skavtskega plana. Na sejah je potrebnega veliko razmišljanja in sodelovanja z drugimi, zato je bil delovni čas vsakega dne za delegate kar precej naporen. Tekom dogodka so bili ob premorih predstavljeni projekti in možnosti, ki jih ponuja WOSM v pomoč nacionalnim skavtskim organizacijam. Dnevi so tekli, bližale so se pomembne odločitve. Danes, v ponedeljek, so potekale volitve kandidatov za Evropski skavtski komite. Novi člani komiteja bodo vodili regijo v prihajajočih treh letih. Komite lahko vidite na sliki spodaj.

Seveda se tudi družimo …

Seveda pa na mednarodnem dogodku ne gre brez tako uradnega kot tudi neuradnega družabnega programa. Največkrat se oba odvijata zvečer, sicer pa tudi čez dan. Veliko časa je namenjenega spoznavanju ljudi in mreženju, mnogi delegati pa so tudi odprti za iskanje partnerstev za prihajajoče projekte. V neposrednem stiku smo tudi z zaposlenimi in prostovoljci v evropski in svetovni skavtski pisarni.

Na konferenci dobili ogromno novih idej

Pomembno je, da se dogodkov kot je ta, udeležimo v čim večjem številu. V tako kratkem času dobili ogromno novih idej in predlogov, kako in katere novosti vpeljati v našo organizacijo. Kako izboljšati stvari, pri katerih želimo napredovati predvsem pa kje poiskati pomoč, če se nam miselni proces ustavi. Mislim, da bomo od konference odnesli ogromno.

Rad pa bi izpostavil tudi, da imamo na dogodku našo članico Evo Bolha, ki je del organizacijske ekipe konference. Eva je z ekipo vse od lanskega leta sodelovala pri pripravi kvalitetnega dogodka. 

Vir: Zveza tabornikov Slovenije, Prispevek pripravil: Primož Pungartnik – Pingo

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

88564

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino