Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Dec. 2021

Taborniški veseli december

Čeprav se ob misli na tabornike velikokrat spomnimo na poletne aktivnosti, je tudi december čas, ki ga lahko preživimo po taborniško – in se v krogu ljudi, ki so nam blizu, potopimo v umirjen del leta. S tem namenom so taborniki letos za njihove člane pripravili nekaj aktivnosti.

Ustvarili so taborniški praznični koledar za mlajše člane, ki jih vsak dan decembra vabi, da si teh 30 dni popestrijo z dobrimi deli, športnimi aktivnostmi in kuharskimi izzivi. Naloge s koledarja so primerne za opravljanje v krogu družine in prijateljev. S taborniškim decembrskim koledarjem so želeli člane navdihniti, da skupaj z najbližnjimi ustvarijo lepe spomine na praznične dni. Vsak dan decembra posamezno nalogo s koledarja objavijo na našem Facebook profilu.

Za starejše člane (od srednješolcev naprej) pa so organizirali dogodek obdarovanja z imenom Skrivni taborniški prijatelj. To je dogodek, ki poskrbi za pravi božični duh in omogoči, da sotabornikom polepšamo praznični čas, prav tako pa je to odlična priložnost, da se taborniški prostovoljci z različnih koncev Slovenije spoznajo med seboj.

Aktivnostim za člane pa so se v decembru priključili tudi na sedežu Zveze tabornikov. V duhu Ta veselega dne kulture oz. rojstva slovenskega pesnika Franceta Prešerna so v začetku decembra različnim organizacijam (varnim hišam, materinskim domovom, mladinskim centrom, domovom za ostarele) donirali dobrih 8000 izvodov knjige Skavt Peter.

Vir: Zveza tabornikov Slovenije

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

78520

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino