Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Apr. 2022

Teden aktivnega državljanstva v MCDD

V Mladinskem centru Dravinjske doline (MCDD) so bili v sredini aprila precej dejavni na področju aktivnega državljanstva in spodbujanja participacije mladih.

V četrtek, 14. aprila, je v MCDD potekala okrogla miza z mladimi in odločevalci na temo prometne varnosti in manj voženj pod vplivom alkohola v lokalnem okolju. Kako se ta problematika dotika mladih, so predstavili predstavniki iz Mreže MaMa, Zavoda Vozim, Nacionalnega inštituta za javno zdravje in Agencije za varnost cestnega prometa. Prisoten je bil tudi župan, g. Darko Ratajc in predsednik PGD Slovenske Konjice, g. Drago Alenc. Rešitve, ki so bile oblikovane skupaj z mladimi, bodo predane lokalnim in nacionalnim odločevalcem.

Že naslednji dan, 15. aprila, pa je v prireditveni dvorani Patriot potekalo zanimivo druženje in spoznavanje s kandidati in kandidatkami za poslance in poslanke v Državni zbor Republike Slovenije. Na dogodku, imenovanem Predvolilni kafe, so tako pili kavo z (po abecednem vrstnem redu):

Marko Brumec; Nestrankarska ljudska lista gibanja Zdrava družba,

Marko Cigler; Povežimo Slovenijo (Konkretno, Zeleni, SLS, NLS, NS),

Janez Črešnar; Nova Slovenija – Krščanski demokrati,

Anamaria Hren; Lista Marjana Šarca – LMŠ,

Zmago Jelinčič Plemeniti; Slovenska nacionalna stranka – SNS,

Urban Kodrič; Gibanje Svoboda,

Stanislava Naterer; DESUS – Demokratična stranka upokojencev,

Bojan Podkrajšek; Slovenska demokratska stranka – SDS,

Dr. Jernej Štromajer; Socialni demokrati – SD,

Mateja Udovč; Naša dežela – Stranka dr. Aleksandre Pivec,

Simon Žlahtič; Vesna – Zelena stranka.

Vtisi prisotnih so bili zelo pozitivi, saj je vsak, ki je želel, imel priložnost spoznati posameznega kandidata/kandidatko in se tako še podrobneje seznaniti s programom in cilji v prihajajočem mandatu. Prav tako so se dogovorili, da podoben dogodek ponovno izvedejo pred naslednjimi volitvami.

Vir: MCDD

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

22547

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino