Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 01 Apr. 2019

Teden brezskrbnega otroštva za otroke iz Palestine

Na Debelem Rtiču se je odvijal projekt v sklopu uradne razvojne pomoči, s katerim ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport nudi pomoč otrokom iz Palestine. Teden dni  se je 15 socialno ogroženih otrok (9 deklic in 6 dečkov), starih 13 in 14 let, iz palestinskih taborišč, udeležilo šole v naravi s športnimi in izobraževalnimi vsebinami v Mladinskem zdravilišču in letovišču Rdečega križa Slovenije Debeli Rtič.

Tam jim je bila na voljo vsakodnevna vadba nogometa s trenerjem iz Nogometne zveze Slovenije, terapevtske delavnice, obisk Pirana in Morske biološke postaje Piran ter OŠ Cirila Kosmača Piran. Predstavniki Inštituta Jožef Stefan so pripravili program robotike in palestinskim otrokom predstavili humanoidne robote, s pomočjo Olimpijskega komiteja Slovenije pa so jim pripravili »mini olimpijado«, ki je bila namenjena druženju s slovenskimi otroki. Tovrstno druženje je v prvi vrsti namenjeno sklepanju novih prijateljstev in spoznavanju različnih kultur.

Projekt, ki mladim s slabšim družbenim položajem omogoča udeležbo različnih športno-izobraževalnih aktivnosti, je del širše vizije ministrstva pri spodbujanju odgovorne družbe znanja in krepitvi vrednot medkulturnega razumevanja, dialoga in strpnosti.

Vir: Ministrstvo za izobraževanje, znanost in šport
Foto: pixabay

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

12253

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino