Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 15 Nov. 2018

Teden globalnega učenja 2018

Med 18. in 25. novembrom bo letos že tradicionalno potekal Teden globalnega učenja, ki ga že od leta 1999 organizirajo države članice Sveta Evrope. V tem tednu se v državah odvijajo različni dogodki, namenjeni vprašanjem družbene izključenosti, globalne nepravičnosti in globalne solidarnosti. 

Osrednja tema letošnjega dogodka s sloganom "Svet se spreminja. Kaj pa mi?", so cilji trajnostnega razvoja, ki se nanašajo na skrb za okolje, uporabo obnovljivih virov energije, odgovorno potrošništvo, zdravje, kakovostno izobrazbo in enakost spolov. Namen Tedna globalnega učenja je spodbuditi mlade k raziskovanju in razmišljanju o globalni soodvisnosti, solidarnosti in globalnem državljanstvu ter okrepiti zavedanje, da lahko vsak posameznik prispeva k razreševanju ključnih skupnih izzivov človeštva. 

SLOGA, slovenska platforma nevladnih organizacij za razvoj, globalno učenje in humanitarno pomoč, ob tej priložnosti vabi organizacije, da skupaj z njimi v tem tednu izvedejo kakšno aktivnost na temo globalnega učenja. Več

Tudi ti sodeluj pri aktivnostih tedna globalnega učenja in pomagaj pri organizaciji dogodka v tvojem razredu, šoli ali lokalni skupnosti. Globalno učenje se prične v tvojem lokalnem okolju!

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99520

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino