Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Feb. 2019

Tokrat grem volit: usposabljanja za prostovoljce

Če ti ni vseeno za prihodnost Evropske unije, lahko pred evropskimi volitvami 26. maja sodeluješ kot prostovoljec v kampanji Tokrat grem volit. V marcu potekajo brezplačna usposabljanja v Celju, Ljubljani in Postojni.

Dvodnevna usposabljanja so namenjena mladim od 17. do 23. leta, ki želijo pridobiti nova znanja s področja vodenja kampanj ter organizacije dogodkov in so vključeni v spletno kampanjo Tokrat grem volit kot prostovoljci.

Urnik:

  • 1. in 2. marca v Celju (Mladinski center Celje)
  • 22. in 23. marca v Postojni (Hostel Proteus/SGLŠ Postojna)
  • 29. in 30. marca v Ljubljani (Socialna akademija)

Usposabljanja so brezplačna, potrebno pa se je prijaviti, število mest omejeno. Organizatorji bodo poskrbeli tudi za štiri brezplačne tople obroke ter brezplačno nočitev v mladinskem centru oz. hostlu. Stroške prevoza krijejo udeleženci sami.

Udeleženci se bodo na usposabljanjih naučili osnov multimedije - kako narediti kvalitetno fotografijo, kako posneti kratek vsebinski video, kako zanj napisati scenarij in kako izbirati kadre. Seznanili se bodo tudi z organizacijo dogodkov, da bodo vedeli, na kaj vse morajo pomisliti ob pripravi dogodka, katere so najpogostejše napake organizatorjev in kako se jim izogniti. Poučili jih bodo tudi o tem, kako sestaviti in izvesti učinkovito kampanjo in kako za svoje ideje navdušiti druge.

S kampanjo Tokrat grem volit želi Evropski parlament čim več državljanov EU ozavestiti o pomembnosti volitev ter jih povabiti, da pridejo na volišča in oddajo svoj glas.

Za morebitna vprašanja in dodatne informacije se lahko obrneš na Evo Gajšek (mail: eva@socialna-akademija.si, tel.: 01 439 97 95).

Vir in foto: STA

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

98955

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino