Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 08 Jul. 2019

Trening pripovedovalstva za lgbtiq+ mlade

Si mlada LGBTIQ+ oseba, ki si želi deliti svojo zgodbo z drugimi? Se želiš dotakniti poslušalk in poslušalcev, jih navdihniti in opolnomočiti? Si želiš rušiti stereotipe in predsodke, ki jih imajo o LGBTIQ+ skupnosti?

Pri društvu Parada ponosa so skozi izkušnje ugotovile_i, da pri odpiranju novih tem nič ne vzbudi več zanimanja pri občinstvu kot osebna izkušnja. Ta jim omogoči, da se povežejo z osebo, ki jo poslušajo, in se postavijo v njene čevlje. Prav to omogoča pripovedovalstvo, poleg tega pa z njim lahko odpiramo raznolike teme na način, ki je dostopen za poslušalke_ce, in se jih dotaknemo s svojo zgodbo.

Če se želiš izuriti v pripovedovalskih tehnikah, se udeleži štiri-dnevnega tabora za LGBTIQ+ mlade. Udeleženke_ci boste spoznali orodja za predelavo in ubesedenje svoje izkušnje, ter skoznje pridobili znanje in metode za deljenje svoje zgodbe z drugimi.

Trening bo vodila mlada ekipa trenerk_jev in prostovoljk_cev društva Parada ponosa, ki se je v zadnjih mesecih usposabljala prav s tem namenom. Za štiri dni, od 22. do 25. avgusta 2019, bomo pobegnile_i v CŠOD Rak v Rakovem Škocjanu, kjer boste ob prostih trenutkih lahko uživale_i v naravi. Na taboru bo prisotna tudi "varna oseba", ki bo nudila osebno podporo vsem, ki jo bodo potrebovale_i.

Lokacija na žalost ni dostopna za osebe, ki uporabljajo voziček.

Prijavite se z izpolnitvijo tega obrazca.

Vse informacije v zvezi s prijavo in izvedbo treninga najdeš tukaj.

Vir in foto: Društvo Parada ponosa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

51168

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino