Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 09 Aug. 2022

Trening socialnih veščin v idilični vasi Soča

Društvo Center za pomoč mladim se je julija preselil na idilično lokacijo v vasi Soča. Bivali so v taborniški koči sredi gozdne jase v neposredni bližini reke Soče, kjer so krepili socialne veščine.

Na Treningu socialnih veščin so se posvetili različnim temam. Pogovarjali so se o odnosih, ljubezni, spolnosti, postavljanju ciljev, timskemu delu itd. Poleg socialnih veščin, so trenirali tudi njihove funkcionalne veščine. Kuhali so si izvrstna kosila in večerje, kurili ogenj, nabirali dračje, sekali drva ter postavljali šotore in tende.

V prostem času so se kopali v Soči, igrali družabne igre, odbojko in nogomet. Odpravili so se tudi na dva izleta. Prosto popoldne so izkoristili za pohod v Šunikov vodni gaj, kjer so si ogledali korita Lepenjice. Prijetno so se ohladili in sprostili ob žuborenju hladnega potoka. Odpravili so se tudi do Velikih korit Soče, kjer so najbolj pogumni skočili v vodo kar iz skal.

Trening socialnih veščin jih je napolnil z novo energijo, novimi poznanstvi in prijateljstvi ter novimi dognjanji in izkušnjami. Vrnitev v realnost je bila naporna. Ob Soči so si ustvarili varen mehurček, v katerem so se med seboj zelo povezali. Veseli pa jih misel, da se bofo lahko naslednje leto zopet vrnili in novi skupini mladih omogočili Trening socilanih veščin v osrčju narave.

Vir: Center za pomoč mladim

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

68956

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino