Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 Dec. 2021

TRENING ZA KREPITEV SAMOZAVESTI

Na Društvu Center za pomoč mladim redno krepijo samozavest!

Treninge izvajajo najmanj trikrat letno, namenjeni pa so mladim med 19 in 29 letom. Celoten trening temelji na različnih vajah, aktivnostih in praktičnih primerih. Lahko bi rekli, da je njihov trening v osnovi izkustven, vse vaje, ki jih izvedejo pa primerno podkrepijo s teoretičnim ozadjem po izvedeni aktivnosti.

Trening je namenjen vsem, ki bi radi naredili nekaj zase, okrepili svojo samozavest in samopodobo, močneje verjeli v svoje znanje in sposobnosti ter izboljšali komunikacijo in medosebne odnose.

Treninge organizirajo med vikendom, trajajo od petka do nedelje in potekajo v manjših skupinah. Prvi dan je namenjen spoznavanju, dogovorom in ustvarjanju prijetnega, varnega in sproščenega vzdušja, kjer se vsi udeleženci dobro počutijo. Po njihovem mnenju je le v takšnem okolju možno izvesti kvaliteten trening, saj so teme, ki jih obravnavajo, osebne. Znotraj treninga delujejo po načelu, da vsak udeleženec s skupino deli toliko, kot želi.

V soboto se posvetijo temam, ki se dotikajo odnosov in načinov komunikacije. »Učijo« se reči ne in trenirajo podajanje komplimentov ter kritik na primeren način. Trening zaključijo z vajami na temo samopodobe, samozavesti in asertivnosti. Znotraj različnih aktivnosti je na voljo dovolj časa in prostora, da udeleženci sami soustvarjajo trening in izpostavijo stvari, o katerih bi si želeli slišati več.

Pomemben del treninga je tudi zaključna evalvacija, ki predstavlja temelj njihovega nadaljnjega dela in ustvarjanja programa. Le na takšen način je lahko trening resnično prilagojen potrebam mladih in v koraku s časom.  

Vir: CPM

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

62943

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino