Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 10 May 2019

Tri revolucionarne ture za mlade v maju

Tako kot vsa mesta ima tudi Ljubljana več točk, ki so povezane z revolucionarnimi dogodki iz preteklosti. Če bi rad spoznal vsaj nekaj izmed njih, se nam pridruži na "Revolucionarni turi po Ljubljani!", ki bo potekala vsak dan med 13. in 15. majem od 14. do 16. ure po središču prestolnice. Zbirno mesto bo znano naknadno.

V okviru projekta »Moja revolucija 1968 – refleksije za današnjo mladino« se boste odpravili na poseben ogled revolucionarne Ljubljane. Po poti boste spoznavali posameznike in skupine, ki so delovale v tem prostoru in pustile pomemben pečat. Turo se bodo potrudili, v sodelovanju z ekipo Ljubljana Urban Tours/Urbana Vrana, narediti še bolj zanimivo tudi z uporabo različnih metod. Morda srečate kakšno zanimivo osebo, ki bo iz prve roke povedala, kako začeti svojo revolucijo in kako uresničiti pravične spremembe.

Vsaka tura se bo zaključila s krajšo delavnico, na kateri bodo zbrali stališča, pričakovanja in zahteve mladih. Cilj projekta »Moja revolucija« je namreč zbrati razmišljujoče mlade ter jih na ustvarjalen način spodbuditi k oblikovanju manifesta #myrevolution.

Po prvem delu projekta bo sledil še drugi del. Nekaj udeležencev revolucionarnih tur bodo odpeljali na dve mednarodni srečanji, na katerih bodo skupaj z mladimi s Poljske, Avstrije in Italije ustvarjali evropski mladinski manifest, ki ga bodo novembra predali v Evropskem parlamentu. Prvo srečanje bo od 14. do 16. junija na Dunaju in drugo v drugi polovici septembra v Krakovu na Poljskem.

Udeležba je brezplačna, prijava pa je obvezna. Število mest je omejeno, starostna omejitev je med 15 in 25 let, izjemoma pa sprejmejo tudi starejše udeležence do 30 let.

Utrinke iz lanskega projekta najdeš tukaj.

Vir: Focus, društvo za sonaraven razvoj
Foto: Ljubljanaurbantours.com

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

80857

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino