Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 13 May 2019

Ulični Praznik glasbe

Na ulice Ljubljane, Maribora, Obale in Nove Gorice prihaja praznik glasbe, ki je del svetovne glasbene iniciative Fête de la musique, in poteka vsako leto 21. junija po celem svetu.

Prvič se je odvil leta 1982 v Franciji, danes pa se odvija v več kot 400 mestih iz več kot 120 držav sveta. Namenjen je živi glasbi, glasbenikom, raznolikim glasbenim žanrom, ljubiteljem in profesionalcem.

Festival se odvija na prostem, vsi nastopi pa so za poslušalce brezplačni. Izvajalci za svoj nastop ne prejmejo honorarja, lahko pa pripravijo klobuk ali kovček za prostovoljne prispevke občinstva. Praznik glasbe je usmerjen v skrb za razvoj glasbenikov, organizatorji in partnerji se zavežejo k promociji žive glasbe in neprofitnemu delovanju. Vsaki zasedbi, ki nastopi na Prazniku glasbe, je podeljen bon, ki ga lahko unovči do konca leta 2019 za enega izmed individualnih posvetov na področju razvoja kariernih perspektiv glasbenikov ali pa na področju avtorskega prava.

Praznik glasbe ne predvideva selekcije prijavljenih glasbenikov, sprejeti so vsi prijavljeni, z izjemo glasbenikov, s katerimi ne bo mogoče doseči dogovora glede termina nastopa in tehničnih pogojev nastopa.

Praznik glasbe je ulični glasbeni dogodek, ki ga v spoštovanju do prebivalcev mesta izvajajo ob primerni zvočni jakosti. V ospredju bo akustična glasba, posebej na prizoriščih v starem mestnem jedru Ljubljane in na slovenski Obali. Na elektrificiranih lokacijah pa bo moč uporabiti le lastne kitarske kombo ojačevalce nižje jakosti.

Če želite nastopiti na prazniku glasbe, izpolnite vprašalnik in posredujete vse podatke, ki so potrebni za vašo vključitev v Praznik glasbe.

Rok prijave je 15. maj 2019

Krovni organizatorji Praznika glasbe so: SIGIC - Slovenski glasbenoinformacijski center v Ljubljani, Narodni dom - Festival Lent v Mariboru, KUD Morgan v Novi Gorici in Združenje Muzofil na Obali.

Vir: Uredništvo mlad.si
Foto: pexels

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

93901

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino