Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Feb. 2020

UNICEF-ovi Junior ambasadorji

Junior ambasador UNICEF-a je projekt, namenjen otrokom in mladim, ki si želijo s svojimi idejami in aktivnostmi spreminjati svet na bolje. Sovrstnike in splošno javnost ozaveščajo o pravicah in odgovornostih otrok ter zbirajo sredstva za pomoč otrokom v državah v razvoju.

Junior ambasadorji UNICEF-a spodbujajo otroke in mlade k aktivnemu spreminjanju sveta na bolje in jim z lastnimi izkušnjami pokažejo, da ni potrebno čakati, da odrasteš, da bi kaj spremenil, če vidiš, da gre v svetu kaj narobe. Osnovna naloga Junior ambasadorjev je, da še naprej ostajajo glasniki in zagovorniki svojih pravic in pravic vseh otrok. Ozaveščajo širšo javnost o situacijah, kjer so pravice otrok kršene, svoje vrstnike pa spodbujajo k sprejemanju odgovornosti in aktivnem udejstvovanju, ko gre za njihove pravice in dolžnosti. V Sloveniji trenutno deluje 30 mladih UNICEF ambasadorjev.

Postani tudi ti Junior ambasador UNICEF-a!

Si mlajši, mlajša od 18 let, rad_a deliš svoje mnenje, si ustvarjalna_en in bi rad_a pomagal_a? Izvedi akcijo ozaveščanja javnosti in zbiranja sredstev za UNICEF-ove programe pomoči za otroke v državah v razvoju ter postani Junior ambasador UNICEF-a! Vse, kar potrebuješ, je dobra ideja. Ob tem naj te vodi tvoja radovednost, ustvarjalnost in človekoljubnost. V podvig se lahko podaš sam_a ali s skupino sorodnikov, prijateljev ali sošolcev. Preseneti nas z akcijo, ki bo zbujala pozornost. 

Če te zanima več o projektu ali si želiš sodelovati, si poglej informacije na njihovi spletni strani.

Vir in foto: UNICEF Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

46292

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino