Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 02 Aug. 2021

URBANI FESTIVALI IN POLETNE AVGUSTOVSKE PRIREDITVE

Poletje je v polnem razmahu in z njim tudi pestro kulturno dogajanje za mlade po Sloveniji!

Mestni kino Ptuj vabi na filmske projekcije na prostem, ki so nepogrešljiv del ptujskega poletnega kulturnega in družabnega vrveža. Kino brez stropa se je rodil na dvorišču Dominikanskega samostana, več let je kraljeval na Ptujskem gradu, leta 2019 se je razbohotil na griču Panorama, v letu 2020 pa se je prelevil v prvi Ptujski “drive in” kino, v še enem neobičajnem letu 2021 pa projekcije selijo na novo prizorišče: dvorišče za kinom.

V sklopu Kina brez stropa 2021, ki so ga otvorili že 9. julija, boste lahko tudi v avgustu vse petke, sobote in nedelje uživali v projekcijah na prostem. Nekatere izmed njih bodo pospremljene s koncerti in dodatno ponudbo!

Prodaja vstopnic bo potekala prek spleta in pri blagajni kina. Vhod na dvorišče bo skozi dvorano kina, v primeru dežja pa bo projekcija v dvorani. 

“Filmi ljubijo Ptuj in Ptuj ljubi filme,” pravijo.

Več o Kinu brez stropa najdete na tej povezavi.

Tudi Mladi zmaji so mnenja, da je pomembno poletje preživeti aktivno, sproščeno in s polno dogodivščinami v naravi, zato organizirajo poletni tabor za mlade “Občuti NA GLAS!”.

Pridruži se jim na poletnem petdnevnem taboru, kjer bodo letošnje poletje obarvali z aktivno, zabavno in ustvarjalno dogodivščino v naravi, ter ob enem (ob)čutenje izrazili na varen in kreativen način.

K udeležbi so vabljeni vsi, ki si želijo sovrstniškega sproščenega druženja in se želijo razbremeniti s pomočjo prepleta metod terapije z izrazno umetnostjo in izkustvenih metod programa MEPI.

Tabor je namenjen mladim med 14. in 18. letom starosti.

Več o taboru, prijavi in plačilu si lahko preberete tukaj

 

V Kranju pa že poteka Festival Teden mladih, ki vsako leto Kranj popleska z barvami mladosti! Mladinski festival, ki v gorenjsko prestolnico privabi na tisoče mladih, nudi pestro paleto aktivnosti. Zvrstijo se namreč številni in različni športni, mladinski, kulturni, glasbeni, izobraževalni, otroški in mednarodni dogodki.

5. avgusta med 18. in 20. uro vas vabijo na turnir v strelastiki, ki bo potekal pred klubom KŠK, 19. avgusta pa bo ob istem času na isti lokaciji potekala delavnica šivanja vrečk.

Joker out in Škis bend bosta 20. avgusta poskrbela za odlično večerno poletno vzdušje v baru KluBar, osem dni kasneje pa bo novomeška skupina MRFY skupaj s predskupino Masharik na gredu Khislstein sklenila letošnji Teden mladih.

Vabljeni!

Vir: Mreža LMIT in Mestni kino Ptuj

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

14287

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino