Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 21 Aug. 2020

Uskovniški tedni na Pohorju

Med vročim julijem sta potekala Uskovniška tedna na Pohorju, pod organizacijo Društva mladinski ceh.

"Učenci smo vsi enako!" je geslo, ki zbira mlade že 35 let na Uskovniških tednih. Salezijanci z mladimi teoretično, praktično in duhovno skrbijo za celostno vzgojo in oblikujejo odgovorne in aktivne sodelavce, animatorje. Tečaj spodbuja proces rasti v skupnosti in skupini, pomaga pri oblikovanju zrelega pogleda na življenje.

Mladi so tako imeli priložnost doživeti nekaj čudovitega. Po mesecih izoliranosti in osamljenosti, je bila za mnoge prva priložnost, da se podružijo s sovrstniki. Da (iz)živijo svojo mladost in osebno zrastejo.

"Na začetku prvega termina Uskovniških tednov se nisem uspel načuditi, da se lahko sočloveka vidi tudi drugače kot pa skozi računalniški ekran. Vsi smo bili drastično začudeni nad resolucijo in pixli, ki jih ima človek, ko ga vidiš v realnosti. Na Uskovniških tednih nič ne 'šteka', nič se ne nalaga in nikoli te zaradi pomanjkanja interneta ne vrže ven iz pogovora." je o Uskovskem tednu zapisal mlad udeleženec Luka Novak.

Celoten njegov zapis si lahko preberite tukaj.

»Neverjetno dobra tematika je ponujala širok spekter razmišljanj, pogovorov, debat, šal in osebnega dela. Prepričana sem, da je prav vsak izmed udeležencev in animatorjev odnesel s seboj v svet nekaj novega in čudovitega. Za nas mlade, resnično delate neverjetne stvari, ki bodo (v to sem prepričana) v prihodnosti obrodile sadove.« je program pohvalila mlada Elektra Korošec.

Celoten njen zapis si lahko prebereš tukaj.

Vir in foto: Društvo mladinski ceh

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

71206

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino