Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 Aug. 2021

Uspešen zaključek kreativnih počitnic z MCC-jem

Celjski mladinski center (v nadaljevanju MCC) je v sodelovanju z Mestno občino Celje, Krajevno skupnostjo Šmartno v Rožni dolini, Mestnimi četrtmi Slavko Šlander, Dečkovo naselje in Nova vas, Krajevno skupnost Pod Gradom, Guštovo mestno plažo in Krajevno skupnost Ljubečna, v času poletnih počitnic ponovno izvedel MCC-jeve kreativne počitnice. V času med 5.7. in 13.8. so mladinski delavci in prostovoljci, v prostorih mestnih četrti in krajevnih skupnosti izvajali ustvarjalne delavnice, športne ter družabne igre. Kreativne počitnice so se odvijale na šestih različnih lokacijah.

Namen projekta je bil, da spodbudijo mlade k aktivnemu, kreativnemu in zabavnemu preživljanju prostega časa v času poletnih počitnic. Prav tako so s tem krepili solidarnost in povezovanje, saj so jim pri izvajanju delavnic pomagali prostovoljci. Prostovoljcem so omogočili, da izrazijo svojo domišljijo preko ustvarjalnih delavnic in nabirajo nove praktične izkušnje. Kreativne počitnice so bile brezplačne za vse otroke, ki so želeli svoj prosti čas preživeti aktivno, zabavno in razburljivo.

Pod strokovnim vodstvom so se otroci igrali različne športne igre, badminton, nogomet, košarko, odbojko. Preizkusili so se v igri »Lov na zaklad«, igrali številne družabne igre, ustvarjali, risali, igrali karte, plesali. V KS Šmartno v rožni dolini so jih obiskali tudi KUD Galiarda Celje in jim predstavili srednjeveško zgodovino. V Mestni četrti Slavko Šlander se je MCC pridružil tudi Rdeči križ Slovenije - Območno združenje Celje, kjer so otroci imeli možnost spoznati osnove izvajanja prve pomoči. 

Cilj Celjskega mladinskega centra je bil nedvomno dosežen, saj so privabili kar 120 otrok z namenom, da aktivno preživijo prosti čas. Ob tej priložnosti se želi MCC zahvaliti Mestni občini Celje, vsem prostovoljcem za pomoč pri izvedbi delavnic, krajevnim skupnostim, mestnim četrtim, Guštovi mestni plaži, KUD Galiardi Celje ter Rdečemu križu Slovenije.

Kreativne počitnice bodo nedvomno ponovili, saj so se letošnje izkazale za izjemno uspešne.

Več fotografij je dostopnih na povezavi

Vir: MCC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

53829

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino