Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 17 Aug. 2021

Uspešno zaključen prvi teden počitniškega dela

Celjski mladinski center je v sodelovanju z javnim podjetjem Zelenice d.o.o in Mestno občino Celje 11 mladim omogočil, da v času poletnih počitnic naredijo nekaj dobrega za lokalno okolje, da svoj prosti čas preživijo aktivno in hkrati nekaj zaslužijo. S projektom naslavljajo medgeneracijsko povezovanje in sodelovanje tako, da mladi pomagajo zaposlenim podjetja Zelenice. Mladi z delom krepijo zavest o pomenu zdravega in čistega bivalnega okolja, okoljevarstva in varovanja okolja, tovrstno počitniško delo pa jim omogoča tudi aktivno preživljanje poletnih počitnic.

V prvem tednu je počitniško delo, ki je potekalo na terenu v okolici Mestne občine Celje, opravljajo 7 mladih. Mladim je uspelo prebarvati ograjo na Šmartinskem jezeru in urediti tamkajšnje sprehajalne poti, začeli pa so tudi z urejanjem in pleskanjem klopi v parku na Savinjskem nabrežju. Prihodnji teden z delom prične druga skupina mladih, ki bodo zastavljeno delo dokončali.

Kot pravijo dijaki, jim je delo v veliko zadovoljstvo.
V Celjskem mladinskem centru so veseli, da je toliko mladih pokazalo interes in voljo do dela. Na tem mestu se zahvaljujejo podjetju Zelenice, Mestni občini Celje in vsem dijakom Gimnazije Celje Center, ŠC Lava ter I. Gimnazije v Celju, ki so pripomogli, da je projekt presegel vsa pričakovanja. Ker je odziv za tovrstno delo izkazalo toliko mladih, se je Celjski mladinski center v sodelovanju z javnim podjetjem Zelenice odločil, da bodo v prihodnje tovrstno počitniško delo omogočili še več dijakom.

 Vir: MCC

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

36600

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino