Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 06 Feb. 2020

Usposabljanje Ne sovražnemu govoru v Strassbourgu

Urad za mlade Sveta Evrope in Urad za boj proti diskriminaciji Sveta Evrope organizirata usposabljanje na temo standardov in pristopov Sveta Evrope v boju proti sovražnemu govoru. Usposabljanje je del kampanje Ne sovražnemu govoru, ki poteka pod okriljem Sveta Evrope.

Namen usposabljanja je izboljšati povezavo med standardi in izobraževalnimi pristopi Sveta Evrope pri obravnavanju sovražnega govora.

Kdo se lahko prijavi:

  • organizacije, ki so aktivne na področju dela z mladimi v boju proti sovražnemu govoru,
  • strokovnjakom, ki delajo na standardih za boj proti diskriminaciji in sovražnemu govoru,
  • aktivistkam in aktivistom, ki uporabljajo izobraževanje o človekovih pravicah za ozaveščanje o sovražnem govoru. 

Potek usposabljanja in vsebina: 

  • e - usposabljanje - 4. marec - 10. maj 2020: spletni tečaj je namenjen oblikovanju skupnega rezumevanja udeležencev glede človekovih pravic in antidiskriminacije ter standardov razumevanja sovražnega govora kot dela učenja o človekovih pravicah.
  • Šestdnevni tečaj usposabljanja v Evropskem mladinskem centru Strasbourg, Francija, 11. do 16. maj 2020: metodologija usposabljanja bo neformalna in participatorna. Program vključuje strokovne prispevke glede standardov, pristopov in njegove praktične izvedbe Sveta Evrope na področju boja proti sovražnemu govoru, participatornega dela - delavnice o vlogah in odgovornosti držav in zainteresiranih deležnikov na področju človekovih pravic ter participatornega dela - delavnice o uporabi metodologij proti sovražnemu govoru, vključno z uporabo zagovorništva in ozaveščanja, izobraževanja o človekovih pravicah, medijski pismenosti in uporabo pripovedi kontra in alternativnih pripovedi.

Prijava:

Izbranih bo 30 udeležencev, prijava je dostopna na tej povezavi, rok za prijave je 12. februar (do 23:59 po CET).

Več informacij tukaj.

Vir in foto: portal Sveta Evrope

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

91694

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino