Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 23 May 2019

Usposobljenih 42 novih voditeljev oratorija

Število mladih prostovoljcev, ki opravijo usposabljanje Oratorijski voditelj I, se iz leta v leto povečuje.

Poteka v obliki intenzivnega vikenda, vsako leto pa ga pripravijo za dve skupini udeležencev. Poudarek je na kompetencah, ki jih prostovoljci potrebujejo za vodenje animatorske skupine in za organizacijo projekta. Sem spada načrtovanje, vodenje skupine, vloge v skupini, eden od poudarkov pa je usmerjen tudi na osebno prostovoljsko pot voditelja.

“Zanimivo je, da se je do leta 2016/17, ko smo uvedli certifikat Oratorijski voditelj, usposabljanja udeležilo 10 – 12 mladih, od takrat naprej pa okrog 40. Certifikat je torej udeležbo dvignil za kar 300%, kar je gotovo dosežek, ki je presegel pričakovanja”, so povedali na Oratoriju Slovenija.

Certifikat Oratorijski voditelj je priznanje in potrdilo, ki ga pridobijo tisti, ki si prizadevajo kvalitetno voditi animatorsko skupino in oratorij. Velja eno leto, voditelji pa ga lahko podaljšajo z izpolnjevanjem nekaterih pogojev, kot je na primer obiskovanje dodatnih usposabljanj.

Vir in foto: Oratorij Slovenija

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

47838

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino