Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 24 Feb. 2020

Uvodni sestanek projekta 4Youth v Gani

Celjski mladinski center je bil v letu 2019 uspešen pri prijavi projekta v sklopu programa Erasmus +: Capacity building in the field of youth. Projekt so poimenovali 4Youth, saj naslavlja problematiko aktivne participacije mladih. 

Projektni konzorcij združuje pet mladinskih organizacij iz Slovenije, Bolgarije, Gane, Tanzanije in Malawija z namenom krepitve zmogljivosti na področju mladih. Omenjene mladinske organizacije delujejo na področju mladine, izobraževanja, usposabljanja in drugih družbeno-ekonomskih sektorjev iz različnih regij sveta, prav tako pa podpirajo regionalne in nacionalne sheme mobilnosti za neformalno učenje, da bi spodbudili udeležbo mladih v družbi. 

Projekt je namenjen izmenjavi dobrih praks med partnerskimi državami na področju aktivne participacije mladih. Skupno bodo v dvoletnem projektu izvedli dva treninga mladinskih delavcev, razvili nova znanja na področju mladinskega dela in se seznanili z novimi metodami dela. Mladinski delavci, ki bodo pridobili nova znanja in kompetence, bodo v svojih državah izvedli nacionalne aktivnosti za povečanje participacije mladih, kot končni produkt pa bodo pripravili metodologijo za mladinske delavce. 

Konec januarja so se projektni partnerji prvič srečali v Gani na uvodnem sestanku projekta 4Youth. S partnerji so na tedenskem sestanku skupaj podrobneje pregledali cilje ter rezultate projekta, ter dorekli konkretno vsebino projekta. S pristopi mladinskega dela so zastavili iztočnice za nadaljnje delo. Prav tako so si ogledali nekatere mladinske organizacije v Accri, Gana.  

Projekt je financiran pod okriljem programa Erasmus+.

Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

33154

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino