Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 12 Mar. 2020

Uvodni sestanek projekta APEL v Celju

Celjski mladinski center je bil v letu 2019 uspešen pri prijavi projekta v sklopu programa Erasmus +: Mladi v Akciji. Projekt so poimenovali APEL (Active Youth Participation through Empowered Leadership) in je zastavljen kot dvo-letni projekt. Zasleduje osnovni cilj opremiti mladinske delavce s potrebno metodologijo in viri za krepitev vloge mladinskih vodij, da bi bili učinkovitejši pri spodbujanju participacije mladih v procesu oblikovanja politik na lokalni, nacionalni ravni in na mednarodni  ravni. 

Projekt APEL združuje 4 partnerje, iz različnih evropskih regij – Srednja Evropa (Slovenija in Avstrija), Vzhodna Evropa (Bolgarija) in Zahodna Evropa (Nizozemska) in so odraz trenutnih izzivov in trendov na področju mladinskega dela.

2. in 3. marca 2020 so se projektni partnerji prvič srečali v Celju na uvodnem sestanku, ki je bilo namenjeno podrobnemu pregledu projekta, pregledu zastavljenih ciljev ter rezultatov projekta. V okviru kar treh neposrednih rezultatov projekta (metodologija usposabljanja, "coaching" kartice ter politična priporočila), so že dorekli osnutke ter pregledali primere dobrih praks. V okviru projektnega managementa so pregledali časovni potek aktivnosti ter finančni razrez ter se osredotočili na takojšnje PR korake. 

Obiščete lahko Facebook stran projekta APEL, v pripravi pa je tudi spletna stran, ki bo dostopna v petih jezikih (angleščini, slovenščini, bolgarščini, nizozemščini in nemščini). 

Projekt sofinancira program Erasmus+: Mladi v Akciji.
Vir in foto: Celjski mladinski center

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

97044

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino