Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 03 Jan. 2019

V Kompleksu sklop filozofskih predavanj

Filovizija je cikel predavanj, ki jih mesečno v KMKC Kompleks organizirajo skupaj s Filozofsko fakulteto Maribor – oddelek za filozofijo, Zofijinimi ljubimci – društvo za razvoj humanistike in Gimnazijo Ravne na Koroškem

Na prvem srečanju je dijake in ostale goste nagovoril Ciril Oberstar, magister filozofije, urednik revije Ekran in sodelavec založb Sophia in ZRC-Sazu. S pomočjo filmov, kot so Veliki diktator Charlieja Chaplina, To be or not to be Ernsta Lubitscha in Vernik Henryja Beana, je ponudil vpogled v mehanizem fašistične propagande in sistema. 

Na drugem so gostili novinarko Večera Kristino Božič, ki je predstavila razraščanja populističnih gibanj in trendov, ki se vzpostavljajo kot nasprotje prizadevanj za razsvetljeno in demokratično družbeno okolje. 

Tretja filovizija pa je poskušala razložiti, zakaj se sovražni govor v novih medijih, vedno bolj zateka v fascinacijo nad podobo Adolfa Hitlerja in grozotami tretjega rajha, pri tem pa odkrito verjame v vojno. Predaval je dr. Boris Vezjak, ki sicer predava filozofijo in druge predmete na Oddelku za filozofijo na Filozofski fakulteti v Mariboru. 

Za več podobnih dogodkov si oglejte prihajajoče dogodke v KMKC Kompleks.

Vir in foto: KMKC Kompleks

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

37758

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino