Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 16 May 2019

V teku je nacionalni teden prostovoljstva

Na Slovenski filantropiji, združenju za promocijo prostovoljstva, si že vrsto let prizadevajo za dvig prepoznavnosti prostovoljskega dela. Letos že 20. leto zapored prirejajo Nacionalni teden prostovoljstva, ki se dogaja med 13. in 19. majem, z naslovom: »Odpravimo diskriminacijo!«

“Prostovoljstvo povezuje. Ljudi, ki svoj čas darujejo drugim in tiste, ki zaradi okoliščin, v katerih so se znašli, ne morejo dobro poskrbeti zase in za svoje družine. Osnovna naloga socialne države je, da skrbi za svoje prebivalce. Bogata pa je tista država, kjer se ljudje znajo prostovoljsko aktivirati in si pomagati,” pravijo slovenski filantropi.

Nacionalni teden vabi k spoznavanju prostovoljskih priložnosti, hkrati pa je tradicionalno njegov namen zahvala prostovoljcem in predstavitev prostovoljskih organizacij. V tem tednu bodo potekali tudi lokalni dogodki po različnih krajih Slovenije (v Mariboru, Novi Gorici, Murski Soboti, Logatcu, Ljutomeru, Žalcu, Metliki, Črnomlju in Vipavi).

Osrednji dogodek poteka danes, 16. maja, med 13. in 17. uro v Ljubljani (na Bregu ob Ljubljanici). Predstavljajo se številne prostovoljske organizacije iz vse Slovenije in proslavljajo svoje delo na Veselem dnevu prostovoljstva.

Vir: uredništvo mlad.si
Foto: pixabay 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

52112

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino