Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Lokalno
Všečno: (0)
Datum objave: 30 Aug. 2022

Vabilo - Evropsko leto mladih na Jesenicah

Predstavništvo Evropske komisije v Sloveniji in Mladinski center Jesenice vas vabita na EVROPSKO LETO MLADIH NA JESENICAH Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja četrtek, 15. septembra 2022, med 10.00 in 13.00 uro v Mladinskem centru Jesenice, Ulica Viktorja Kejžarja 22, 4270 Jesenice.

Mladi na Jesenicah so se v evropskem letu mladih odločili, da bodo povezali lokalni kulturni in mladinski sektor. Kako? Z uresničevanjem mladinske pobude Kulturni kolaž – Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja. Zakaj? Da bi povabili mlade k aktivnemu kulturno-umetniškemu udejstvovanju. Si tudi ti želiš ponovno več ustvarjati in potrebuješ nova znanja? Razmišljaš o organizaciji kulturnih dogodkov? Te zanima ustvarjalnost tvojih vrstnikov?

Pridruži se nam v četrtek, 15. septembra, ob 10. uri na dogodku Kulturni kolaž mladinskega ustvarjanja, ko bomo predstavili fotografsko razstavo Portret in druge doslej izvedene projekte v sklopu uresničevanja mladinske pobude. Tudi tebe bomo povabili na kulturno-umetniške delavnice, natečaje ali uprizoritve v lokalnem okolju. Pogledali pa bomo tudi v svet! Predstavili ti bomo evropske programe Erasmus+ Mladina in Evropska solidarnostna enota, ki ti omogočajo izobraževanje, prostovoljno delo, praktično usposabljanje, udejstvovanje na raznih področjih in zajemanje življenja v evropski skupnosti s polno žlico.

Za zabavo pa bo poskrbel kolektiv Kre.Aktiv, ki obvlada žongliranje, vrtenje krožnikov, hojo s hoduljami in druge artistične veščine, v katerih se lahko preizkusiš tudi ti. Se vidimo?

Program dogodka:

10.00–10.15

UVOD

-        nagovor in predstavitev evropskega leta mladih

Nataša Šip, sodelavka Predstavništva Evropske komisije v Sloveniji

10.15–10.45

PREDSTAVITEV mladinske pobude

-        predstavitev mladinske pobude Kulturni kolaž – Kolaž mladinskega kulturnega ustvarjanja

Ana Miklavžič, vodja Mladinskega centra Jesenice,

Petra Ravnihar, vodja OI JSKD Jesenice

-        pogovor s fotografom in predstavitev fotografskega natečaja kot uspešno izvedenega projekta po načelih mladinske pobude

Nik Bertoncelj

10.45–11.30

PREDSTAVITEV Evrope za mlade

- Interaktivna predstavitev EU in programov za mlade

- pogovor z ESE prostovoljci

11.30–11.45

ODMOR s kavo in prigrizkom

11.45–12.30

DELAVNICA artističnih veščin kolektiva Kre.Aktiv

12.30–13.00

DRUŽENJE in pogostitev

Bodite del dogajanja po Evropi in Sloveniji! Vljudno vabljeni!

Vir: Mreža MaMa

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

26137

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino