Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 22 Jan. 2019

Vabilo na posvet “Mlade kariere”

Mreža KROJ – mladinska mreža za karierni razvoj, katere sestavni del so mladinske organizacije, v okviru Kariernega tedna 2019 vabi na posvet organizacij mladinskega sektorja s šolniki. 

Posvet bo potekal v ponedeljek, 4. februarja 2019 med 10. in 13. uro v veliki dvorani Ministrstva za izobraževanje, znanost in šport, na Masarykovi 16, v Ljubljani.

Namen posveta, kjer se bodo zbrali šolniki in mladinske organizacije, je vzpostaviti trajne povezave med ključnimi deležniki na področju kariernega razvoja mladih in poiskati priložnosti za konstruktivno sodelovanje. Zakaj? Ker so mladinske organizacije neformalni prostor razvoja talentov mladih, ki s svojimi programi pogosto naslavljajo tudi šole ter skupaj z njimi iščejo kreativne pristope h karierni orientaciji mladih.

Cilj dogodka je zato pripraviti konkretna priporočila za šole in za mladinske organizacije, ki jim bodo pomagala konstruktivno sodelovati v dobro mladih. Mladi bodo imeli na dogodku priložnost predstaviti svoje izkušnje in poglede ter na tak način osvetliti pozitivne učinke sodelovanja med sektorjema.

Prijave na dogodek zbirajo do 25. januarja 2019 oziroma do zapolnitve mest. Prijavite se lahko preko spletne prijavnice ali elektronskega naslova info@mreza-kroj.si (sporočite svoje ime in priimek, elektronski naslov, telefonsko številko in organizacijo, ki jo zastopate).

Več o Kariernem tednu

Karierni teden v organizaciji Mreže KROJ bo potekal med 4. in 7. februarjem 2019 in je namenjen podpori mladim pri izzivih, ki jih prinašajo poklicne odločitve. Mladinski delavci bodo v tem tednu izvajali nabor različnih aktivnosti, ki bodo potekale pod sloganom mreže »Moja kariera, moj kroj«, s čimer želijo mlade spodbuditi, da si sami skrojijo kariere glede na njihove talente.

Celoten program Kariernega tedna, najdete TUKAJ.

Vir: uredništvo mlad.si

Foto: Mreža KROJ

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

99986

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino