Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 07 Nov. 2018

Vabilo na potrošniški dialog

Evropska komisija in  Ministrstvo za gospodarski razvoj in tehnologijo v četrtek, 8. novembra 2018, organizirata potrošniški dialog z naslovom Novi dogovor za potrošnike: posodobitev in izvrševanje potrošniških pravic.

Potrošniška kultura, kakršo poznamo danes, je dokaj nova oblika družbene prakse, za katero se zdi, da se je povsem potiho prikradla in asimilirala v vse vsakodnevne življenjske prakse. Potrošništvo tudi med mnogimi mladimi predstavlja obliko preživljanja prostega časa in življenjskega stila, ki mu mladi sledijo znotraj določenega kulturnega prostora. Vprašanje, ki na tem mestu ostane neodgovorjeno pa je, ali se mladi še lahko uprejo čarom potrošniške ideologije in v kolikšni meri se na področju potrošniške politike zavedajo svojih pravic?

V okviru potrošniškega dialoga se lahko tudi mladi seznanite s potrošniško politiko v EU in podate svoje predloge, kako lahko Evropska komisija še bolje naslovi izzive na trgu.

Dialog bo potekal v slovenščini in angleščini, tolmačenje bo urejeno. Mladi, ki vas zanima tema potrošništva, se lahko prijavite na povezavi TUKAJ.  

Več informacij o dogodku je na voljo na spletni strani Predstavništva.

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

83944

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino