Kaj se dogaja?

Objave uredništva portala mlad.si

V skupini: Nacionalno
Všečno: (0)
Datum objave: 28 May 2019

Vabilo: Skupaj o solidarnosti

Zavod Movit v okviru projekta Dajmo solidarnosti zagon organizira dogodek Skupaj o solidarnosti s katerim želijo postaviti smernice za krepitev solidarnosti v prihodnosti.

Dogodek bo imel medsektorski značaj. S predstavniki organizacij in institucij iz različnih področij bodo spregovorili o solidarnosti in iskali sinergije med različnimi sektorji.

V uvodu bodo iskali skupni solidarnostni jezik, nagovoril pa jih bo minister dr. Jernej Pikalo, direktorica CMEPIUS-a dr. Alenka Flander, direktor Movita Uroš Skrinar in dr. Alenka Flander. Sledi iskanje navdiha v zgodbah o solidarnosti z zanimivimi gosti, ki bodo solidarnost nagovorili z različnih vidikov. Drugi del bo namenjen razpravi, kako z medsebojnim sodelovanjem različnih institucij ustvariti bolj solidarno družbo. Dogodek bodo zaključili s predstavitvijo programa Evropska solidarnostna enota, ki omogoča različne programe mobilnosti za mlade, katerih temelj je solidarnost.

Pridružite se 7. junija 2019 od 9:30 - 14: 30 v hotelu Raddison Blu v Ljubljani.

Udeležba na dogodku je brezplačna, potrebna pa je predhodna prijava do 31. maja 2019 na tej povezavi.

Vir in foto: Movit

 

Trenutno ni komentarjev...

Komentirajte

70648

Omejitev znakov 740

O portalu mlad.si             

Portal je namenjen vsem mladim v Republiki Sloveniji ter vsem tistim, ki se z mladimi ukvarjate. Na portalu najdete vse potrebne informacije o mladih in za mlade, vključno  z vsemi priložnostmi, ki se mladim ponujajo izven procesa izobraževanja in prvih delovnih izkušenj. Portal vsebinsko povezujejo tri glavne vstopne točke oz rubrike, ki smiselno tvorijo življenski ciklus mladih, njiove potrebe in želje po aktivnem preživljanju prostega časa in soočanju z izzivi v obdobju med 15. in 29. letom.
Kontakt:
Urad RS za mladino
Masarykova 16, 1000 Ljubljana
T: (01) 478 46 76, E: gp-ursm.mizs(at)gov.si
Urad RS za mladino